Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Ostali mediji > Tisak

Tisak Za pranje prozora, potpalu i dresuru pasa. Možda i čitanje.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.11.2024., 10:24   #1
Tisak prestaje distribuirati novine

Tisak, tvrtka u vlasništvu Fortanove prekida s distribucijom tiskanih medija...
Kraj tiskanih medija?

https://www.index.hr/mobile/vijesti/...jesti_ostalo_m
Pale007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2024., 10:40   #2
Samo da provjerim jesam li dobro shvatila prilično kaotično napisan članak: novine će se i dalje normalno moći kupiti na kioscima Tiska, samo Tisak prestaje raditi distribuciju novina drugima? Jesam li u pravu?
Old 28.11.2024., 11:40   #3
da, hazna, stirija i slicni ce sami morati voziti novine po cijeloj drzavi pa i na kioske.
vecina novina danas se ionako prodaje pretplatnicima s time da i birtije vise ih nemaju toliko.
ono 2 eura dati za par listova papira od kojih je pola reklama, smijesno.
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2024., 11:59   #4
Quote:
kemik kaže: Pogledaj post
Samo da provjerim jesam li dobro shvatila prilično kaotično napisan članak: novine će se i dalje normalno moći kupiti na kioscima Tiska, samo Tisak prestaje raditi distribuciju novina drugima? Jesam li u pravu?
Tisak u potpunosti prestaje distribuirati novine uključujući i svoje kioske. Izdavači će si morati sami organizirati distribuciju. Doduše, većina tiskovina kako dođe na kiosk ili neko drugo prodajno mjesto isto tako se i vrati nazad jer malo tko više kupuje novine.
Pale007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2024., 17:34   #5
Posta ce to, bit ce jos bolja njihova redovna usluga.
Old 28.11.2024., 23:42   #6
navodno zatvaraju i 300 kioska pa neće ni imati gdje voziti
Old 13.12.2024., 19:54   #7
Mislim da je konstrukcija "prodavat ćemo ih, samo ih nećemo razvoziti" ustvari PR spin da se malo slegne prašina.

Ne vjerujem ja niti da će oni to prodavati jer kako će se izdavači organizirati da bi dostavili novine na sve kioske?

Glavna stvar je distribucija po hrvatskoj (nekad bila), a danas to malo što se prodaje je preko pretplate.

Nekidan sam pričala sa ženom na kisoku, dodjem po 24 sata i ona kaže - rasprodano! Ja velim, pa jel moguće! Kaže ona - dobili smo 1 komad

Uglavnom, neka budala, da ne kažem algoritam, im daje na kiosk koliko ON misli da im treba dati (najčešće temeljem proštjedne prodaje i remitende). Tako na primjer nisu imali 24 sata iako su mogli prodati npr. 10 komada, a imali su 3 sportske iako realno prodaju samo 1 (eventualno nekad 2 komada).

Uglavnom, osim što je sadržaj mizeran i urednička politika se udaljila od realiteta, i poslovna politika izdavača već godinama nema veze s mozgom. Rezultat je taj koji jest.

Pitanje je samo kako ćemo se i gdje informirati kad sve ode kvragu? Preko facebooka? Reelsa? Tik Toka?
knjigara is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2024., 19:54   #8
Eto, od uzrujanosti sam napisala Hrvatska malim slovom
knjigara is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.02.2025., 22:55   #9
Ugroženost tiskanih medija

Tisak više neće distribuirati novine

Posao preuzima novoosnovana tvrtka iz Fortenova Grupe ( navodno ).
DTM / Distribucija tiskanih medija je već poslala ugovore izdavačima/nakladnicima tiskanih medija u kojima im bez obrazloženja povećava cijenu poslovanja.

To znači da će mnoge tiskovine prestati izlaziti.

Može li se ovdje što učiniti da se tiskanim medijima izađe u susret ?
Vlada.Umoljenih is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2025., 07:49   #10
Desetljećima ne kupujem tiskovine. Nisam jedini. Ugrožene jesu, ali šta će biti kada se malo češće budu rezali kablovi ispod mora, ili rušili sateliti, eee to bumo vidjeli.
handiman is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2025., 13:19   #11
Quote:
Vlada.Umoljenih kaže: Pogledaj post
Tisak više neće distribuirati novine

Posao preuzima novoosnovana tvrtka iz Fortenova Grupe ( navodno ).
DTM / Distribucija tiskanih medija je već poslala ugovore izdavačima/nakladnicima tiskanih medija u kojima im bez obrazloženja povećava cijenu poslovanja.

To znači da će mnoge tiskovine prestati izlaziti.

Može li se ovdje što učiniti da se tiskanim medijima izađe u susret ?
i jedna i druga firma su vlasništvo Fortenova grupe, čak je i direktorče iz Tisak plus danas predsjednik Uprave DTM. Zanimljivo. Iako, ja stavljam novac na to da će distribuciju, ako već nisu, uskoro preuzeti HP
Tratin20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2025., 15:49   #12
Ja sam čovjek od kioska. Kada vidim šarolikost izdanja to mi plemeni duh.
Ne mogu zamisliti svijet bez novina, časopisa, stripova, format izdanja.
Mislim da je to najveće bogatstvo civilzacije još od vremena kada je g.Guttenberg otisnuo prva slova.

Koliko je opravdano da DTM d.o.o. podiže cijenu za distribuciju tiskanih izdanja ne ulazim u ekonomiju, ali smatram da ne može biti sasvim opravdano.
Vidimo akcije bojkota oko nas, vidimo građansku svijest koja se razvija i raste, stoga opravdano mislim da je red i fer da se istom mjerom pozabavimo i rješenjem za tiskane medije.

Do sada je vrijedilo pravilo 30-30-30

Od prodanog primjerka zarada ide;
30 % distributeru
30 % tiskari
30 % nakladniku/izdavaču

Taj omjer može biti bitno uzdrman i poremećaj na tržištu je izvjestan.

Postoji li opravdanje da se podiže cijena ?!
Vlada.Umoljenih is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2025., 23:21   #13
Na privatnom kiosku kod mene u kvartu još ima novina, čak mi se čini više komada nego prije. Prije su znali imati 1-2 kom 24 sata, a sad bude bunt. I drugih novina. Možda se nadaju da će obližnji Tisak konačno prestati prodavati pa su oni pojačali nabavku....kad to s Tiskom stupa na snagu?
maajac2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2025., 13:08   #14
Quote:
maajac2 kaže: Pogledaj post
Na privatnom kiosku kod mene u kvartu još ima novina, čak mi se čini više komada nego prije. Prije su znali imati 1-2 kom 24 sata, a sad bude bunt. I drugih novina. Možda se nadaju da će obližnji Tisak konačno prestati prodavati pa su oni pojačali nabavku....kad to s Tiskom stupa na snagu?
tisak nastavlja prodavati sva izdanja... to se ne odnosi na prodaju, samo na distribuciju.
Tratin20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2025., 22:59   #15
Quote:
Tratin20 kaže: Pogledaj post
tisak nastavlja prodavati sva izdanja... to se ne odnosi na prodaju, samo na distribuciju.
Nije pitanje koliko je komada novina izloženo na kiosku nego koliko ih prodaju. A prodaju ih jako jako malo.

Ljudi ih ne kupuju jer su im preskupe i jer nemaju što u njima pročitati. U vrijeme interneta ne prolazi objava vijesti od jučer, a za malo ozbiljniji i jači sadržaj nemaju novinare jer su one koji bi im ga mogli isporučiti najurili, a nove koje su zaposlili nisu u životu ništa svoje ni napisali plus su uglavnom nepismeni i nezainteresirani da bilo što nauče i naprave.

Zašto bi onda netko kupovao novine kad sve može pročitati besplatno dan ranije? Da barem idu korak dalje i daju nešto novo i svoje na jučerašnje informacije, možda bi još i imali neku šansu, mada sad već jako teško jer mlađe generacije nemaju naviku čitanja novina, a stari polako odlaze. Ovako, sve im je uzalud, sami su presjekli granu na kojoj su sjedili.
donaldduck is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2025., 01:30   #16
Quote:
donaldduck kaže: Pogledaj post
Nije pitanje koliko je komada novina izloženo na kiosku nego koliko ih prodaju. A prodaju ih jako jako malo.

Ljudi ih ne kupuju jer su im preskupe i jer nemaju što u njima pročitati. U vrijeme interneta ne prolazi objava vijesti od jučer, a za malo ozbiljniji i jači sadržaj nemaju novinare jer su one koji bi im ga mogli isporučiti najurili, a nove koje su zaposlili nisu u životu ništa svoje ni napisali plus su uglavnom nepismeni i nezainteresirani da bilo što nauče i naprave.

Zašto bi onda netko kupovao novine kad sve može pročitati besplatno dan ranije? Da barem idu korak dalje i daju nešto novo i svoje na jučerašnje informacije, možda bi još i imali neku šansu, mada sad već jako teško jer mlađe generacije nemaju naviku čitanja novina, a stari polako odlaze. Ovako, sve im je uzalud, sami su presjekli granu na kojoj su sjedili.
naravno da su im preskupe.
Večernji list je 2005. godine koštao 6 kuna, odnosno nešto manje od 0,8 eura. danas je Večernji list 2.2 eura. dakle, u 20 godina VL je poskupio 2,75 puta. opravdava li kvaliteta takvo nevjerojatno poskupljenje? A ja se ne mogu sjetiti da je išta drugo poskupjelo gotovo 3 puta. usto, ako se ne varam, PDV je sad 10 posto, a prije 20 godina bio je 22 posto.
Tratin20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2025., 11:43   #17
Quote:
donaldduck kaže: Pogledaj post
mada sad već jako teško jer mlađe generacije nemaju naviku čitanja novina, a stari polako odlaze. Ovako, sve im je uzalud, sami su presjekli granu na kojoj su sjedili.
Da, mladi ne samo da ne čitaju tiskana izdanja već ne čitaju ni vijesti na portalima. Samo gledaju videe na TikToku i Instagramu i igraju igrice bilo na mobitelu, bilo na računalu. To im je glavna preokupacija. A kad kažem mladi mislim na one do 30 godina. A to možda vrijedi i za one starije od 30.
parker10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2025., 09:56   #18
Lako za to. Novine i nisu neki problem jer ih možeš na internetu pročitati, čak i više nego u tiskanom obliku. Ovo za mlade je istina. Ja bio u Australiji i mladi veze nemaju što se događa izvan njihove države. Njih vijesti ne zanimaju, prosvjeduju za svaku budalaštinu jer to je u trendu. Ne samo da ne čitaju vijesti, već ni knjige većina mladih ne čita. No veći je problem naći gdje kupiti kolekcionarska izdanja novina kao Titanik ili Novčanice i kovanice ili Disney knjige za djecu. Naruče jedan ili dva komada na prodajnom mjestu Tiska pa se ti misli kako ćeš to dobaviti ako kojim slučajem sakupljaš to, a jedini Tisak kiosk u gradu. Kao nema više interesa, a masu ljudi traži gdje će to nabaviti pa ima i onih kupaca koji napadaju prodavačice kako toga nema. Pa p... materina teško je jako naručiti više brojeva. Internet prodaja im je nikakva. Rekao bi čovjek, ajde nema na kiosku Tiska, naručit ću preko interneta u Tisak Media. Ali jok nema ni tamo. Neka kažu nećemo više prodavati nikakvu tiskovinu i sve riješili, a ne ovako zaj... ljude. Ovoga nema nigdje u svijetu. Ili prodaji kako treba ili nemoj nikako prodavati. Ja im par puta službi slao mail da to više riješe, žalio se, ali nikakve koristi. Kažu ima na našoj web trgovini naručiti, a ja gledam nema. Takve meni stvari idu na živce. Raspad sistema je ovaj Tisak. Najbolje bi bilo da Tisak zatvore i ukinu firmu jer im i onako ničemu ne služi.
tomo100brt is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2025., 17:38   #19
tisak je nekad bio zlatna koka keša u agrokoru, sada im je valjda samo trošak
Old 24.04.2025., 09:08   #20
novine su skupe a sada imaju doslovno par papira, imaš 2, 3 komada jedan je glavni od valjda 10, 12 stranica a ostalo neki obzori, prilozi a na svemu pola toga reklame i oglasi.
a opet sve to pročitao dan prije plus nema komentara ispod članaka koji su blago

sportske isto par ficleka papira.
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:48.