Rat u Ukrajini Ruska invazija na najveću europsku i nezavisnu državu |
|
|
14.02.2025., 17:23
|
|
Forum Dog
Registracija: Jan 2003.
|
Ruska invazija na Ukrajinu, 11. dio - bez vrijeđanja, forumaši nisu tema...
|
14.02.2025., 17:44
|
|
How yes no (kako da ne)
Registracija: Feb 2003.
|
Znači Rusi nisu došli Trumpu u Njemačku na razgovore. Očito im ide dobro na fronti pa nemaju potrebu za primirjem?
|
|
|
14.02.2025., 18:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Evincar333 kaže:
Znači Rusi nisu došli Trumpu u Njemačku na razgovore.
|
Krenuli su sa nekom mini delegacijom ali im se letjelica srušila u Černobil....trenutno ih ukrajinci skupljaju sa žličicom za kavu, kažu da su za sada idetificirali samo Medvedeva...on jedini može stati u drona 
|
|
|
14.02.2025., 18:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2020.
|
Quote:
Bhakti kaže:
Krenuli su sa nekom mini delegacijom ali im se letjelica srušila u Černobil....trenutno ih ukrajinci skupljaju sa žličicom za kavu, kažu da su za sada idetificirali samo Medvedeva...on jedini može stati u drona 
|
Bit će da su ga identificirali po smradu votke.
|
|
|
14.02.2025., 18:12
|
|
Rex croatorum
Registracija: Oct 2016.
|
Quote:
Evincar333 kaže:
Znači Rusi nisu došli Trumpu u Njemačku na razgovore. Očito im ide dobro na fronti pa nemaju potrebu za primirjem?
|
Malo je sve to kaubojski što Trump radi,puno obećanja a na kraju ništa.
Trgovac bio,trgovac ostao...velike riječi...
Hvalio se kako će doći rusi,rusa nema u Minkenu?
Opaliti će carine na proizvode iz Kanade i Mexica...kad su najavili kontramjeru odmah ih je suspendirao na mjesec dana mislim?
Živi cirkus...ali to je po onoj APP (ako prođe-prođe?)
Začudio bih se ako bi bilo tko od administracije znao pokazati na karti gdje je ukrajina...kamoli Hrvatska?
Business...business...samo je pitanje ako prodaš priču,a čini mi se da im zasad ne ide,osim u vojnoj industriji i naoružavanju europe a sve zbog rusije i s,anja koja rade u ukrajini.
U biti americi paše sukob...industrija im prezaposlena proizvodnjom oružja,rusi su sami sebe izbacili kao vojnu velesilu (koja je inače tigar na papiru) proširili prodaju nafte i plina (opet zahvaljujući rusiji),nemaju se na što žaliti....
Ali pokušavaju prodati europi trošenje 5% BDP-a za obranu...APP,ipak lijepa je to lova.
Priča kako oni financijski drže NATO pala u vodu...kad smo doznali da SAD izdvaja tek 17% ukupnog troška saveza (to sam ovdje na forumu pročitao)
U ostalim industrijama kaskaju za europom pa nemaju što niti ponuditi...recimo Ford je američka firma ali europski Ford proizvodi vozila,stavimo tu i JEEP...
Nekad neprikosnoveni Boeing sad debelo kaska za Airbusom...itd,itd...
Ali opet...pravi državnik borit će se za sebe i svoju domovinu,volio bih kad bi mi imali takvog ili takve...kao i cijela europa?
Zato su mi smiješne priče o prestanku rata u ukrajini,rusiji koja će dobiti sve do Dnjepra valjda,a ukrajina biti demilitarizirana...mora se znati ne što se priča nego tko to priča?
Europa neće odustati od pomoći ukrajini...europa i demokracija brane se u ukrajini a svaki poraz dovodi horde zla na njezine granice.
Ukrajinci opet vrlo dobro znaju što im rusi stoljećima rade,imaju samosvijest i volju braniti se,to im upisano u DNK.
Samo nek rat potraje još pola godine...rusija će početi opako pucai po šavovima....nikako ne skidati sankcije...i nastaviti lupati po rafinerijama a posebno destilerijama...jer što je rus bez votke? 
|
14.02.2025., 18:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2023.
|
Intervju: John Bolton: "Trump se je predao Putinu i prije samog početka pregovora. U Moskvi slave. Tulsi Gabbard je opasna i za sam SAD i za njegove saveznike."
https://www.youtube.com/watch?v=mJ1NfTlg3Yk
|
|
|
14.02.2025., 18:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
Quote:
Studengora kaže:
Malo je sve to kaubojski što Trump radi,puno obećanja a na kraju ništa.
Trgovac bio,trgovac ostao...velike riječi...
Hvalio se kako će doći rusi,rusa nema u Minkenu?
Opaliti će carine na proizvode iz Kanade i Mexica...kad su najavili kontramjeru odmah ih je suspendirao na mjesec dana mislim?
Živi cirkus...ali to je po onoj APP (ako prođe-prođe?)
Začudio bih se ako bi bilo tko od administracije znao pokazati na karti gdje je ukrajina...kamoli Hrvatska?
Business...business...samo je pitanje ako prodaš priču,a čini mi se da im zasad ne ide,osim u vojnoj industriji i naoružavanju europe a sve zbog rusije i s,anja koja rade u ukrajini.
U biti americi paše sukob...industrija im prezaposlena proizvodnjom oružja,rusi su sami sebe izbacili kao vojnu velesilu (koja je inače tigar na papiru) proširili prodaju nafte i plina (opet zahvaljujući rusiji),nemaju se na što žaliti....
Ali pokušavaju prodati europi trošenje 5% BDP-a za obranu...APP,ipak lijepa je to lova.
Priča kako oni financijski drže NATO pala u vodu...kad smo doznali da SAD izdvaja tek 17% ukupnog troška saveza (to sam ovdje na forumu pročitao)
U ostalim industrijama kaskaju za europom pa nemaju što niti ponuditi...recimo Ford je američka firma ali europski Ford proizvodi vozila,stavimo tu i JEEP...
Nekad neprikosnoveni Boeing sad debelo kaska za Airbusom...itd,itd...
Ali opet...pravi državnik borit će se za sebe i svoju domovinu,volio bih kad bi mi imali takvog ili takve...kao i cijela europa?
Zato su mi smiješne priče o prestanku rata u ukrajini,rusiji koja će dobiti sve do Dnjepra valjda,a ukrajina biti demilitarizirana...mora se znati ne što se priča nego tko to priča?
Europa neće odustati od pomoći ukrajini...europa i demokracija brane se u ukrajini a svaki poraz dovodi horde zla na njezine granice.
Ukrajinci opet vrlo dobro znaju što im rusi stoljećima rade,imaju samosvijest i volju braniti se,to im upisano u DNK.
Samo nek rat potraje još pola godine...rusija će početi opako pucai po šavovima....nikako ne skidati sankcije...i nastaviti lupati po rafinerijama a posebno destilerijama...jer što je rus bez votke? 
|
Kad bi EU bila organiziranija i funkcionirala ko jedna drzava, odpilili bi Trumpa i krenuli istog trena sa vlastitom vojskom i proizvodnjom. Neko je reko da se krene proizvoditi je rizik jer firme koje proizvode moraju imati narudzbe za duze vrijeme. E pa sad je prilika, ne samo da UA treba oruzje(istina niko nezna koliko ce rat trajati) nego ako EU planira svoju vojsku i skinut se sa US sise onda ta proizvodnja ide dugorocno. Ali EU nije slozna, to je skup zemalja koje gledaju svako svoju korist. Nazalost. Bas danas procital radpravljali o proracunu i Spanjolci traze da se citava EU pocne zaduzivati ko jedan(ko za vrijeme kovida) a ne svako posebno. Naravno svabi se odma pobunili jer oni zasebno imaju bolje uvjete zaduzivanja. Svabi su bas ogavni, kad je trebalo stegnuti remen Grckoj onda su bili glasni, kad se treba zaduziti ko jedan onda ne ne, a kad njima plin poskupi jer su sve karte bacili na fotelje u Gazpromu onda je kukanje i cvilenje i svi bi trebali suosjecati sa njima
|
|
|
14.02.2025., 18:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2023.
|
Quote:
ninac kaže:
Ali EU nije slozna, to je skup zemalja koje gledaju svako svoju korist. Nazalost.
|
Trebaju uključit inteligenciju, gledat malo na dugoročno i vidjet da su sloga, ujedinjenost i snažna zajednička vojska korisne i za svaku europsku državu posebno. Al za to treba uredit politiku i uvesti neke drastične promjene, na ovaj način kao do sad više ne ide. Politike oko nekih stvari previše dijeli stranke i zemlje i građane, bilo da se radi o woke progresivnoj proimigrantskoj ljevici ili putinofilskoj desnici, takve politike treba identificirat javno kao unutarnje neprijatelje i jasno priznati kakvu posljedicu imaju i za slogu i za sigurnost i napredak država. Europa i Europljani i europski interesi moraju Europi biti na prvom mjestu iznad svega inače Europe kao takve više neće biti u nekoj budućnosti.
|
|
|
14.02.2025., 18:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Nadam se miru, ali i da će Ukrajina opstati makar na papiru cjelovita.
|
14.02.2025., 18:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
ninac kaže:
Svabi su bas ogavni, kad je trebalo stegnuti remen Grckoj onda su bili glasni, kad se treba zaduziti ko jedan onda ne ne, a kad njima plin poskupi jer su sve karte bacili na fotelje u Gazpromu onda je kukanje i cvilenje i svi bi trebali suosjecati sa njima
|
Njemačka je glavni problem EU, Orban i Vučić rade piz.arije zato što švabe stoje iza njih. Francuzi zagovaraju zajedničku EU vojsku i obrambenu industriju, PZO kišobran sa Europskom opremom a ovi guraju tu i Amere i njihovu opremu. Oni su napravili toliko katastrofalnih strateških odluka da je to nestvarno a sada su se totalno pogubili.
|
|
|
14.02.2025., 18:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2016.
|
https://x.com/jurgen_nauditt/status/1890334632916168965
Quote:
Putin priprema djecu za sljedeću sigurnosnu konferenciju u Münchenu.
Dječji vrtići diljem Rusije počeli su održavati događaje Zarnitsa s bacanjem granata, puzanjem po snijegu i pletenjem mreža.
Ovako su vrtići započeli 2025. godinu, koju je Putin proglasio Godinom branitelja domovine.
|
Kao i Hitlerov HitlerJugend
|
|
|
14.02.2025., 18:53
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2021.
|
Kako je Trump razvalio bezvezne, lažne i maloumne dogme o opasnim Rusima i Kinezima za par tjedana
Ratnim huškačima i mesarima idu buhtle na uši na spomen mira i pregovora. Zaokret od 180° preko noći. Bezveznjaci i ništarije iz EU plaše ljude s Rusima kao nekoć s Covidom. Toliko su glupi, prozirni i nemaštoviti da im se i lampe na ulici smiju.
Ursula, Plenković, Radman & Co moraju naći drugi projekt izgleda.
|
|
|
14.02.2025., 18:53
|
|
Imperator
Registracija: Jun 2014.
|
Quote:
Bhakti kaže:
Njemačka je glavni problem EU, Orban i Vučić rade piz.arije zato što švabe stoje iza njih. Francuzi zagovaraju zajedničku EU vojsku i obrambenu industriju, PZO kišobran sa Europskom opremom a ovi guraju tu i Amere i njihovu opremu. Oni su napravili toliko katastrofalnih strateških odluka da je to nestvarno a sada su se totalno pogubili.
|
1) Zapostavljanje Bundeswehra
2) Gašenje nuklearki i guranje plina kao ekološki prihvatljive energije
3) Puštanje stotina tisuća ljudi sa totalno drugačijim svjetonazorom u državu bez ikakvih papira
4) Držanje ljestvi Vučiću zbog litija
nastavi niz...
Dozvoliti bivšoj ministrici obrane Njemačke (a sada predsjednici EK) da organizira plan naoružanja i nabava je užasno morbidno 
|
|
|
14.02.2025., 19:13
|
|
Prch
Registracija: Mar 2003.
|
Anusic upravo na HRT. Jedini realni komentator oko Ukrajine.
Nikad nisam podrzavao HDZ ali Anusicev stav je jedino trenutno sto je vrijedno cuti od hrvatskih politicara.
|
|
|
14.02.2025., 19:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Meni je super kako se kod nekih slavi kao da je Putin na medvjedu umarširao u Kijev ili makar Odessu.
Što je dobio nakon 3 godine rata?
Melitopolj i ruševine Mariupolja?
|
14.02.2025., 19:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
Quote:
zglauten kaže:
Kako je Trump razvalio bezvezne, lažne i maloumne dogme o opasnim Rusima i Kinezima za par tjedana
Ratnim huškačima i mesarima idu buhtle na uši na spomen mira i pregovora. Zaokret od 180° preko noći. Bezveznjaci i ništarije iz EU plaše ljude s Rusima kao nekoć s Covidom. Toliko su glupi, prozirni i nemaštoviti da im se i lampe na ulici smiju.
|
Auuu Trump reko, Trump izvalio. Trump prica svasta. Sad jer je Trump reko da rusi nisu prijetnja bi mi svi trebali kaj ono? Hahaha cudo
|
|
|
14.02.2025., 19:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Quote:
Roko kaže:
Anusic upravo na HRT. Jedini realni komentator oko Ukrajine.
Nikad nisam podrzavao HDZ ali Anusicev stav je jedino trenutno sto je vrijedno cuti od hrvatskih politicara.
|
Meni se čini da je Miro Kovač realan. Vi bolje poznajete, možda griješim.
|
|
|
14.02.2025., 19:25
|
|
Prch
|
Quote:
Michael Collins kaže:
Meni je super kako se kod nekih slavi kao da je Putin na medvjedu umarširao u Kijev ili makar Odessu.
|
Bas sam razgovarao sa prijateljem iz Kijeva koji radi kao prevoditelj za humanitarne agenicje. Kaze da je hrpa oruzja dosla i da je Ukrajina trenutno nikad bolje naoruzana.
|
|
|
14.02.2025., 19:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
zglauten kaže:
|
U sridu.
Ovo se trebalo napraviti barem prije dvije godine. Spasilo bi se stotine tisuća života - ali si na sam spomen primirja dobio kao bumerang, bizarne upise "rat ce prestati kad se Rusi povuku u svoje teritorijalne vode". Ne samo na forumu, nego i od europskih premijera.
Kao što danas vidimo, to su bile totalne gluposti.
Naravno da Trump ne pravi primirje jer mu je stalo do Ukrajinaca i da njihova patnja prestane - nego su izgleda americki ciljevi ostvareni.
Rusija je vojno svedena na regionalnu silu i nece moci intervenirati kad ubuduće Amerika opali po njihovim saveznicima.
Dobit će ukrajinske minerale. Gotovo sam siguran da su jos prije 2-3 godine potpisani ugovori, kojima ih Ukrajina poklanja Americi u zamjenu za vojnu pomoc.
Napravi kaos, ponudi rijesenje, napravi mir. Stara taktika.
Brutalno kako su Ameri sve nasanjkali.
|
|
|
14.02.2025., 19:29
|
|
Prch
|
Quote:
Michael Collins kaže:
|
Quote:
Fucka kaže:
Meni se čini da je Miro Kovač realan. Vi bolje poznajete, možda griješim.
|
Who the fuck is Miro?
Mislim,znam al uopce ne kuzim zasto je Miro relevantan I kakve insajderske informacije ima.
Jel on uopce ikad bio u Ukrajini?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:00.
|
|
|
|