Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume |
|
27.03.2025., 13:48
|
|
Plivam
Registracija: May 2005.
|
Uvoz hrane
Kažu da uvozimo više od 50% hrane, u bilo kojem obliku, i da taj uvozni lobi diktira cijene te na taj način uništava naš poljoprivredni sektor.
Sjećate se kada je prije par godina Pavao Primorac, postavši suvlasnik Konzuma, raskinuo dogovor sa međimurskim proizvođačima krumpira i počeo uvoziti krumpir iz Egipte?
Podsjetnik
https://danica.hr/provjerili-smo-cij...li-medimurski/
Kažu da Pavao kontrolira oko 10% hrvatskog BDP pa ne čudi što ga politika pušta da radi što hoće.
No danas vidjeh ovu vijest, naravno, ne na hrvatskim medijima
Zabranjen uvoz 50 tona mladog krompira iz Egipta u BiH
https://www.klix.ba/biznis/privreda/...-bih/250327114
Pa se upitah, ako je BIH to zabranila, što smo mi to jeli prošlih par godina?
Dali je ijedna inspekcija smjela, mogla, uspjela kontrolirati bilo što što Pavao uvozi i prodaje preko Konzuma?
|
27.03.2025., 13:51
|
|
meljem po kućama
Registracija: Dec 2002.
|
|
12.04.2025., 18:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2025.
|
agricultural sector for Croatia is in a rising curve as the information tell us there are a big progress for the this sector and the exports has the detailed information about this
|
|
|
20.04.2025., 18:14
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2025.
|
Quote:
Saharun kaže:
Kažu da uvozimo više od 50% hrane, u bilo kojem obliku, i da taj uvozni lobi diktira cijene te na taj način uništava naš poljoprivredni sektor.
|
Naravno da uvozimo. Cijeli problem je u tome što premalo proizvodimo.
Dakle, nemamo pravo žaliti se na uvoz hrane. Kako, zašto i zbog čega ne proizvodimo, to je pitanje koje svatko sam sebi mora postaviti.
|
|
|
20.04.2025., 21:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
kemik kaže:
|
Normalno je da se prvo ustanovi krivično djelo a onda se istražuje tko je krivac. Ali u politici je obrnuto; imenuje se krivac (prema želji) a ona se pokušava dokazati da je učinio nešto protuzakonito.
|
|
27.04.2025., 11:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Quote:
Olayola kaže:
Naravno da uvozimo. Cijeli problem je u tome što premalo proizvodimo.
Dakle, nemamo pravo žaliti se na uvoz hrane. Kako, zašto i zbog čega ne proizvodimo, to je pitanje koje svatko sam sebi mora postaviti.
|
Ja se ne slažem sa konstatacijom da mi uvozimo. Uvoze trgovački lanci, a uvoze po potrebama tržišta. Stavi egipatski krumpir po 50 centi pokraj domaćeg krumpira po euro i pol i što misliš što će kupci kupovati? Hoće li domaći proizvođač ikada moći konkurirati državama s jeftinom radnom snagom - neće. Jedini lijek su carine, ali vidjeli smo u primjeru SAD-a da baš i nije tako jednostavno.
|
|
|
27.04.2025., 11:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
penava kaže:
Ja se ne slažem sa konstatacijom da mi uvozimo. Uvoze trgovački lanci, a uvoze po potrebama tržišta. Stavi egipatski krumpir po 50 centi pokraj domaćeg krumpira po euro i pol i što misliš što će kupci kupovati? Hoće li domaći proizvođač ikada moći konkurirati državama s jeftinom radnom snagom - neće. Jedini lijek su carine, ali vidjeli smo u primjeru SAD-a da baš i nije tako jednostavno.
|
pa kad nitko u ovoj državi nije mislio.....
|
 |
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:41.
|
|
|
|