Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Film

Film Art, cult and all that trash

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.04.2025., 19:14   #1
Posljednji akcijski junaci

Setih se ovog filma i mislim se tada smo najviše pričali o 3: Švarci, Stalone i Van Dam. Bili su još neki ali ova trojica onako najveći.

A danas su klincima heroji neki u hulahopkama, da mislim na ove Marvelove super junake

Ali koji je poslednji akcioni heroj? Da li je to Švarci bio ili neko drugi? Trebo je biti The Rock? Stathem?
dmw is online now  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 19:29   #2
S vremena na vrijeme si pustim ovo te se prisjetim zašto je Arnie u mojim očima najveći akcijski heroj kojeg smo imali.

Ima jedan dobar dokumentarac ne mogu se sjetiti kako se zove, ali prije koju godinu je bio na hrt-u baš o akcijskim filmovima 80-ih i kako je Ronald Reagan utjecao na takve filmove, njegova politika i zašto su u 80-ima akcijski junaci bili svi mišićavi. Za Bronsona više nije bilo mjesta, on se veže za 70-e kao i Steve Mqueen, Lee Marvin i ostali. 60-e i 70-e, drugačija garda. Sly i Arnie su preuzeli 80-e kao slika amerike tog doba i Reaganove politike.

Ugl., odgovor je Arnie. Njegova globalna popularnost, popularnost filmova, ikonske uloge i rečenice. Od tog nema dalje.
Old 24.04.2025., 21:04   #3
Ako izuzmemo superheroje, danas ni nema nekakvih pravih akcijskih heroja. Statham, Rock više snimaju karikaturalne filmove. Liam Neeson je polako krenuo njihovim putem u bezvezariju. Danas se forsiraju nekakvi mršavci tipa Chalamet, za koje bi mi trebali povjerovati da nekoga mogu prebiti. Meni trenutno jedino pada na pamet Alan Ritchson koji ima potencijala za novog razbijača, samo ako odigra pametno u biranju budućih projekata.
Ord Mantel is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 21:46   #4
nikada više izjava " here is subzero now plain zero", "let off some steam bennet" , ne postoji jači heroj, svi mi smo oduvijek htjeli kao klinci biti arnie.

stallone je trash iako rambo je uvijek bio pojam za sve ono što ste u nogometu govorili "kakav maradona" to je za sve bio rambo

i naravno JCVD to je isto bio pojam za sve i veliki dolph lundgren

ovi danas su kamilica, nije to to. Arnie na kraju je jedini Bog.
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 22:01   #5
Dolf je imao velikog potencijala, ali ga je ukopao pogrešan izbor filmova. Odmah se sjetim i Dudikoffa.
Ord Mantel is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 22:13   #6
je, mogao je biti top 3 iako rocky, punisher i univerzlani vojnik su vrh

ali arnie nema šanse da itko blizu, svaki film 80tih i 90tih je lektira
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 23:35   #7
Schwarz je stvarno legenda nad legendama

Stallone

Lundgren mi je isto uvijek bio dobar

Kao i Van Damme.

Quote:
Ord Mantel kaže: Pogledaj post
Meni trenutno jedino pada na pamet Alan Ritchson koji ima potencijala za novog razbijača, samo ako odigra pametno u biranju budućih projekata.
Odlican primjer

dennomon is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 23:41   #8
Mislim da Lundgren i Dudikoff nisu nista posebno mogli birat.
Da nisu snimili,to sto su snimili,nebi niti to.
Jednostavno,bilo ih je previse u tom razdoblju,da bi svi mogli imat kvalitetne scenarije i filmove.
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 23:43   #9
Quote:
dennomon kaže: Pogledaj post

Lundgren mi je isto uvijek bio dobar
meni on ostaje upamćen po villain ulogama: univerzalni vojnik i roki 4

ja stvarno ne mogu da se setim koji sam njegov film gledao ceo a da je bio pozitivac
dmw is online now  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 23:53   #10
Quote:
klingonac_worf kaže: Pogledaj post

stallone je trash iako rambo je uvijek bio pojam za sve ono što ste u nogometu govorili "kakav maradona" to je za sve bio rambo
čudno mi da vam je stalone trash. ima masu dobrih filmova. pored rambo i roki franšiza:

FIST
Cobra
Over the Top
Lock Up
Tango & Cash
Cliffhanger
Demolition Man
Judge Dredd
Assassins
Daylight
Cop Land
dmw is online now  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 23:54   #11
U Expendablesima je bio,ajmo reci pozitivac.
Inace,najbolji je Universal Soldier,a on i JCVD nisu bili niti svjesni koliko dobar film su napravili.Najbolji za obojcu,ikad.
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 23:55   #12
Quote:
zacky kaže: Pogledaj post
U Expendablesima je bio,ajmo reci pozitivac.
To izbegavam gledati.
dmw is online now  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2025., 00:01   #13
e da, lundgren je himena glumio. eto jedino sam taj ceo pogledao u kojem je pozitivac. panišera nisam gledao (rimejk jesam). expendables nikada neću.

vidim ima i tv serija panišer to nisam nikada gledao, jel valja?
dmw is online now  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2025., 00:05   #14
U većini filmova je Dolph pozitivac i spašava stvar. Samo što su mu dva najpoznatija filma gdje je negativac. Rocky 4 i Univerzalni vojnik. Pogledajte Dark Angel ako tražite zabavan film sa Dolphom https://www.imdb.com/title/tt0099817/

Moram spomenuti jednu zaboravljenu legendu, Chow Yun-fat. Nenadjebiv akcijski mamojebač. Njegov Inspektor Tekila iz Hard Boiled jedan od legendarnijih akcijskih likova. A tu su još filmovi The Killer, A Better Tomorrow, Person on Fire, City on Fire koji je jedan od jačih Gun Fu filmova. Chow mi je sigurno pri vrhu.

Quote:
dmw kaže: Pogledaj post

vidim ima i tv serija panišer to nisam nikada gledao, jel valja?
Valja, ali rađe pročitaj Ennisov strip. Velika razlika.
Old 25.04.2025., 00:07   #15
Quote:
Trendi kaže: Pogledaj post
U većini filmova je Dolph pozitivac i spašava stvar.
da ali njegovi filmovi su meni slabi. nikad me nije fascinirao. mene je on više podsećao na glumca B kategorije. neko ko je više za serije.
dmw is online now  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2025., 00:12   #16
Ma ni mene isto, nije on razina ovih najvećih. I tad kad sam bio mlađi, njega smo gledali kao na B glumca iz B akcija. Ali sveukupno dosta fora i zabavno. Ima on svoje fanove.
Old 25.04.2025., 03:14   #17
Jackie Chan
Old 25.04.2025., 06:38   #18
bruce willis, umri muški?
dotur tonci is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2025., 07:55   #19
Quote:
Ord Mantel kaže: Pogledaj post
Ako izuzmemo superheroje, danas ni nema nekakvih pravih akcijskih heroja. Statham, Rock više snimaju karikaturalne filmove. Liam Neeson je polako krenuo njihovim putem u bezvezariju. Danas se forsiraju nekakvi mršavci tipa Chalamet, za koje bi mi trebali povjerovati da nekoga mogu prebiti. Meni trenutno jedino pada na pamet Alan Ritchson koji ima potencijala za novog razbijača, samo ako odigra pametno u biranju budućih projekata.
Statham nema karizmu jednog Stallonea ili Arnolda iako je odličan u britanskim filmovima.
Old 25.04.2025., 08:12   #20
Expendablesi su zadnji omaž pravim akcionoim junacima. Sly ih je sve skupio. On i Shwarzi su ipak legende. Pojam akcionog heroja je evoluirao, ali u pogrešnom smjeru.

Neka moja lista iz glave:
1. Shwarzi
2. Sly
3. Bruce W
4. Van Dame
5. Chuck
6. Seagal
7. Jackie Chan
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:47.