|
|
09.07.2008., 11:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
Pomeranci
postoji li kod nas neka uzgajivacnica ove pasmine
ja nisam nista uspjela naci,a ne bih bas htjela malog stenca vozat po europi ili jos gore iz amerike
hvala
Izmjena naslova teme i dodatno objašnjenje.
Kao što je ispravno upozorila Rea, prijašnji naslov (pomeranski špic) bio je pogrešan. Vjerojatno je u pitanju kolokvijalni naziv. Evo stoga kratkog objašnjenja.
FCI-jeva nomenklatura pod brojem 5 svrstava grupu Spitz and primitive types, a u njoj se nalazi cijeli niz podgrupa (sections), od kojih i podgrupa br. 4 European Spitz. Porijeklo im je većinom njemačko, a zajednički im je naziv njemački špic (Deutscher Spitz ili German Spitz): tek na kraju niza nalaze se pomeranci. Zagrebački HKS-ov klub okuplja ih u okviru Kluba nordijskih pasa pa se zainteresirani kupci mogu njima obratiti - trenutačno nema nijednoga prijavljenog legla.
|
|
|
09.07.2008., 13:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Ja sam Saricu uzela u Srbiji.
Evo uzgajivacnica u Hr
http://www.thebestmodels.hr/
|
11.07.2008., 21:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
hvala puno
|
|
|
18.04.2012., 10:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Pozdrav! Zanimam se za nabavu pomeranskog spica,pa ako mi netko moze preporuciti nekoga tko ih prodaje i bavi se uzgojom? Hvala 
|
|
|
18.04.2012., 10:35
|
|
53% lezbojka
Registracija: Nov 2002.
|
prvo pročitaj ovo
https://www.forum.hr/showthread.php?t=650890
a zatim na stranicama hrvatskog kinološkog saveza ( www.hks.hr) pogledaj popis uzgajivača
|
22.04.2012., 21:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
zsazsazsu kaže:
|
Pozdrav..ako ti nije problem da nam kažeš gdje si uzimala u Srbiji? i koja je cijena bila? Hvala ti puno p.s. slobodno iznesi i svoja iskustva o pasmini npr. dali je jako zahtjevna dlaka, dali se puno linja, dali je pas agresivan,čangrizav ili je miroljubljiv..ma sve čega se sjetiš hvala puno
|
|
|
24.04.2012., 22:18
|
|
Registrirani korisnik
|
U mom kvartu ima jedan, uglavnom mogu napisati što je meni rekla vlasnica, mala ne sluša baš, tvrdoglavost, lajavica, iako ne mogu ulaziti u to koliko su i kako se oni bavili sa tim psom. Psa su ošišali preko ljeta i nije mu ponovno narasla dlaka.  Sada izgleda grozno, fali mu dosta dlake.
I tako moram priznati da je to jedina pasmina od malih koju bi imala jer su mi slatki.
Sretno u pronalasku
|
|
|
25.04.2012., 20:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Tabby kaže:
U mom kvartu ima jedan, uglavnom mogu napisati što je meni rekla vlasnica, mala ne sluša baš, tvrdoglavost, lajavica, iako ne mogu ulaziti u to koliko su i kako se oni bavili sa tim psom. Psa su ošišali preko ljeta i nije mu ponovno narasla dlaka.  Sada izgleda grozno, fali mu dosta dlake.
I tako moram priznati da je to jedina pasmina od malih koju bi imala jer su mi slatki.
Sretno u pronalasku
|
hej tabby..hvala ti na iznošenju tvog iskustva..ipak smatram da treba puno raditi sa psom pogootovo dok je još mali..jer tada mu usađuješ kakav želiš da bude..naravno da svaki pas ima svoje karakteristike ali opet na njih možeš djelovati..kako misliš fali mu dosta dlake..nije mu na nekom dijelu uopće izrasla a na dr je ili? pojasni mi slikovito ako možeš  pozz
|
|
|
25.04.2012., 20:12
|
|
Registrirani korisnik
|
p.s. jesi i ti u pronalasku psa ili?
|
|
|
25.04.2012., 20:19
|
|
53% lezbojka
|
Quote:
Tabby kaže:
Sretno u pronalasku
|
svaki pas sluša ako se zna raditi s njim i radi s njim  pa čak i pomeranski lajavac može prestati lajati na posjetioce nakon vrlo kratkog rada.
problem je što mnogi ljudi svoje pse ne znaju (ili ne žele) odgajati pa je onda kriva pasmina
|
25.04.2012., 20:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
atlantis kaže:
svaki pas sluša ako se zna raditi s njim i radi s njim  pa čak i pomeranski lajavac može prestati lajati na posjetioce nakon vrlo kratkog rada.
problem je što mnogi ljudi svoje pse ne znaju (ili ne žele) odgajati pa je onda kriva pasmina
|
Potpis!:klap: kao i sa djecom..možda će nekom glupo zvučati usporedba ali tako svi malu djecu smatraju glupom pa kad narastu i nastane mali agresivac ee onda je kriv..svatko samo ne roditelj..ma psići su divni samo trebam naći pravoga..:-)
|
|
|
25.04.2012., 22:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Pas je imao krasnu dlaku, ali kada je zatoplilo na jako kratko su ga ošišali i nakon toga na nekim djelovima nije mu izrasla dlaka. Veterinarka im je rekla da je to zato kaj su ga ošišali do kože. Pa sada i nije neki krasan primjerak.
Mislim da se sa psom treba baviti to stoji, ali srečem vlasnike koji imaju po dva psa i jedan je super poslušan a drugi mali vrag a isti vlasnik i isti odgoj- tako da ja kažem da je i ipak malo u genima psa isto ko kod ljudi.
Eto nedavno jedan čovac koji je dugi ljubitelj jedne pasmine i jako dobro se nosi sa njima dobio štenca sa kojim nije mogo ništa, dao ga profičima da vidi dal može tako nešto postić opet nikaj, dok su drugi štenci bili sasvim drugačiji.
|
|
|
25.04.2012., 22:46
|
|
53% lezbojka
|
Quote:
Tabby kaže:
Pas je imao krasnu dlaku, ali kada je zatoplilo na jako kratko su ga ošišali i nakon toga na nekim djelovima nije mu izrasla dlaka. Veterinarka im je rekla da je to zato kaj su ga ošišali do kože. Pa sada i nije neki krasan primjerak.
Mislim da se sa psom treba baviti to stoji, ali srečem vlasnike koji imaju po dva psa i jedan je super poslušan a drugi mali vrag a isti vlasnik i isti odgoj- tako da ja kažem da je i ipak malo u genima psa isto ko kod ljudi.
Eto nedavno jedan čovac koji je dugi ljubitelj jedne pasmine i jako dobro se nosi sa njima dobio štenca sa kojim nije mogo ništa, dao ga profičima da vidi dal može tako nešto postić opet nikaj, dok su drugi štenci bili sasvim drugačiji.
|
iako nije za ovu temu, pišem da se ne stigmatizira pasmina. u ovom boldanom je problem, ne u psu
ne možeš isto odgajati radnu i lovačku pasminu, pobogu 
|
26.04.2012., 00:32
|
|
dogs' best friend
Registracija: Feb 2007.
|
Ne možeš isto odgajati ni dvoje djece (braću), pa tako ni pse, bez obzira na to jesu li ista pasmina ili ne. 
|
|
|
26.04.2012., 02:54
|
|
"Persona non grata"
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Tabby kaže:
|
Ma je..sto ljudi sto čudi, sto žena 200 sisa..
Svaki je pas priča za sebe a ljuid često misle da mogu preslikati odgoj jednog na odgoj drugog, što je potpuno pogrešno, svaki pas zahtijeva drugačiji pristup iako možemo reći da su osnove iste..nekome treba 10 minuta jurnjave a neki niej umoran ni nakon 3 sata..neki pali na slastice neki na lijepu riječ...nekom treba čvrsta ruka s nnekim treba nježno...a netko čak ima i istu pasminu sasvim drugačijih karakteristika i karaktera, zaboga, pa kao i djeca...ljudi blizance rađaju pa ne bud isti ponašanjem..a isto su ih odgajali.
p.s. loše j taj profić kojem je dao štennca/psa....
jako loš
|
|
|
26.04.2012., 23:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Pozdrav, vlasnica sam pomeranskog špica (ženskog) starog 6 godina, pa da i ja kažem par riječi. Apsolutno se slažem sa atlantis, Smartie i Pimpinellom kada kažu da je odgoj psa 99% posla, jer dragi i ja smo živi dokaz tomu. Jedna od navedenih karakteristika pasmine je da su oni jaaaaako veliki lajavci. Lajala je na sve- kad ustaneš, kad sjedneš, kad dolaziš, kad odlaziš....Moj dragi ju je samo mazio i igrao se sa njom i danas ona njega besmrtno voli, ali vrti ga oko malog prsta i ne sluša ga ama baš ništa. Ja sam je "drilala" od malena tako da mene sluša na riječ i poštuje šta ja kažem. Taby, što se šišanja tiče šišam i ja svoju pomeranku jer ne podnosi vrućine (povraća, zavlači se pod krevet, ne želi jesti) i kada joj raste dlaka naraste sva osim na leđima, njoj treba nešto duže ali ipak naraste. I samo jedan savjet budućim kupcima pomeranaca, PAZITE OD KOGA KUPUJETE PSA, inače ćete na kraju platiti više (živaca i novaca) nego da ste uzeli psa od provjerenog uzgajivača i u startu platili nešto više-ja sam živi dokaz tome. Eto, toliko za sada od mene
|
|
|
26.04.2012., 23:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dakota13 kaže:
Pozdrav, vlasnica sam pomeranskog špica (ženskog) starog 6 godina, pa da i ja kažem par riječi. Apsolutno se slažem sa atlantis, Smartie i Pimpinellom kada kažu da je odgoj psa 99% posla, jer dragi i ja smo živi dokaz tomu. Jedna od navedenih karakteristika pasmine je da su oni jaaaaako veliki lajavci. Lajala je na sve- kad ustaneš, kad sjedneš, kad dolaziš, kad odlaziš....Moj dragi ju je samo mazio i igrao se sa njom i danas ona njega besmrtno voli, ali vrti ga oko malog prsta i ne sluša ga ama baš ništa. Ja sam je "drilala" od malena tako da mene sluša na riječ i poštuje šta ja kažem. Taby, što se šišanja tiče šišam i ja svoju pomeranku jer ne podnosi vrućine (povraća, zavlači se pod krevet, ne želi jesti) i kada joj raste dlaka naraste sva osim na leđima, njoj treba nešto duže ali ipak naraste. I samo jedan savjet budućim kupcima pomeranaca, PAZITE OD KOGA KUPUJETE PSA, inače ćete na kraju platiti više (živaca i novaca) nego da ste uzeli psa od provjerenog uzgajivača i u startu platili nešto više-ja sam živi dokaz tome. Eto, toliko za sada od mene
|
pozdrav! gdje si ti kupila svoga pomeranca? sve što si rekla stoji..jer kako sam u potrazi da si kupim jednoga nailazim na svakakve oglase i različite cijene..a kako sam dosta čitala kako je njihov uzgoj jako težak..i ako malo štenadi se može dobiti nije ni čudo što je cijena visoka..e sad opet 15000kn je meni stvarno preevišeee..i ako ti nije problem da nam navedeš i cijenu koju si ti platila..hvala ti pozz
|
|
|
27.04.2012., 00:45
|
|
Registrirani korisnik
|
La primavera, žao mi je što ću te morati razočarati, jer ja sam uzela pomeranku u Somboru, Srbija, sa rodovnikom, platila 1000 eura, sa 10 mjeseci pas počeo šepati na jedno zadnju nogu, sa godinu dana niti na jednu zadnju nogu više nije mogla stati (držala ih u zraku kao cirkuski pas, hodala po prednjima), pronašli u Zagrebu još dvoje ljudi koji su kupili psa od iste uzgajivačice, imali su isti problem, nakon svih pregleda saznanja i rendgena zvala sam uzgajivačicu koja mi je prvi put rekla da da para nema a niti drugo štene da mi da, a drugi puta da tko mi je kriv šta sam psu lomila noge  . Tako mi završili na vet faxu na operacijama koje smo tada platili + cijena psa toliko da smo mogli priuštiti psa provjerenog uzgajivača. To koliko se ta pomeranka napatila na tim operacijama ne može nitko da mi/joj plati. Pokušala sam nešto pokrenuti (imala sam vezu u našem kinološkom), ali su mi doslovno rekli da je njihov kinološki teksas i da badave trošim papir, tako da jako pazi ako uzimaš psa izvana. Danas pušem na hladno, NIKADA VIŠE. Nedugo uzela yorkića sa rodovnikom kod nas, čitala, provjeravala, učila i opet provjeravala i kada je sve sjelo tek sam ga onda uzela. Kao što rekoh u prethodnom postu jeftino može na kraju postati jako skupo. Pitajte se, ako kupite jeftinog pomeranca i ne daj Bože zadesi vas ista sudbina kao mene, kako ćete platiti operacije ako vam je 15000 kuna preskupo (operacije kod takvog psa spadaju u mikrokirurgiju)? Ne želim vas plašiti, to je bila moja stvarnost!!!
|
|
|
27.04.2012., 00:51
|
|
Registrirani korisnik
|
La primavera, žao mi je što ću te morati razočarati, jer ja sam uzela pomeranku u Somboru, Srbija, sa rodovnikom, platila 1000 eura, sa 10 mjeseci pas počeo šepati na jedno zadnju nogu, sa godinu dana niti na jednu zadnju nogu više nije mogla stati (držala ih u zraku kao cirkuski pas, hodala po prednjima), pronašli u Zagrebu još dvoje ljudi koji su kupili psa od iste uzgajivačice, imali su isti problem, nakon svih pregleda saznanja i rendgena zvala sam uzgajivačicu koja mi je prvi put rekla da da para nema a niti drugo štene da mi da, a drugi puta da tko mi je kriv šta sam psu lomila noge  . Tako mi završili na vet faxu na operacijama koje smo tada platili + cijena psa toliko da smo mogli priuštiti psa provjerenog uzgajivača. To koliko se ta pomeranka napatila na tim operacijama ne može nitko da mi/joj plati. Pokušala sam nešto pokrenuti (imala sam vezu u našem kinološkom), ali su mi doslovno rekli da je njihov kinološki teksas i da badave trošim papir, tako da jako pazi ako uzimaš psa izvana. Danas pušem na hladno, NIKADA VIŠE. Nedugo uzela yorkića sa rodovnikom kod nas, čitala, provjeravala, učila i opet provjeravala i kada je sve sjelo tek sam ga onda uzela. Kao što rekoh u prethodnom postu jeftino može na kraju postati jako skupo. Pitajte se, ako kupite jeftinog pomeranca i ne daj Bože zadesi vas ista sudbina kao mene, kako ćete platiti operacije ako vam je 15000 kuna preskupo (operacije kod takvog psa spadaju u mikrokirurgiju)? Ne želim vas plašiti, to je bila moja stvarnost!!!
|
|
|
05.09.2012., 13:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2012.
|
Prije mjesec dana kupila sam ženkicu Pomeranskog špica.. Sada ima 3 mjeseca, bijele je boje i rečeno mi je da spada u patuljastu vrstu... No, ona je vać sa 3 mjeseca dosegnula visinu od 21-22 cm, dlaka joj je veoma kratka, noge dugačke, tijelo također i zaista ne liči na pomeranskog patuljastog špica, vise na srednjeg do malog... Zanima me da li je to normalna visina za njenu dob i da li je ok što dlaka nije kao kod drugih šetnaca koje sam gledala po netu.. jer sam zaista malo frustrirana, ipak je plaćena popriličnu svotu novca... prije kupnje sam se mnogo raspitivala o toj vrsti i mislila sam da poprilično znam, a ona me je sad izbacila iz takta kad sam vidjela da ne liči na malo čupavo klupko kao ostali štenci njene dobi... znam da je još mala i da će pravu dlaku dobiti tek sa godinu ipol, dvije... ali zar već sad ne bi trebale postojati naznake te dlake, jer je ona poprilično kratkodlaka....???
Sliku ću stavit čim skužim kako...:/
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:44.
|
|
|
|