Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.02.2005., 19:40   #1
Kokice

...sjecam se da sam davnih dana bila na glasu ko najbolja kokicarka, a danas sam grozna..zar sam ispucala sve svoje sretne kokice il kaj?
..ne sjecam se ove teme pa hajdemo svi zajedno napraviti recept za kokice..ofkors mislim na one u kucnoj radinosti..dakle zdjela, ulje i kuruza..
Leona81 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2005., 20:07   #2
Muz mi ne da da upropastim dobre rajngle. :buhu: Sad moram kupit neku ogromnu staru rajnglu ili dozivotno jest one iz mikrovalen (koje su btw sve s putrom ili jos gorim dodacima, sto ja ne volim.)
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2005., 20:09   #3
recept za kokice?


zar i to postoji


moje omiljene su przhene na maslinovom ulju, lagano lagano osoljene.
magic is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2005., 20:09   #4
Quote:
Shtefitza kaže:
Muz mi ne da da upropastim dobre rajngle. :buhu: Sad moram kupit neku ogromnu staru rajnglu ili dozivotno jest one iz mikrovalen (koje su btw sve s putrom ili jos gorim dodacima, sto ja ne volim.)
nisu sve

imash i bez dodataka

puter dodje u zasebnoj vrechici

ne morash ga staviti ako necesh
__________________
da teta Cats ;-)
margarita is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2005., 20:23   #5
Quote:
magic kaže:
recept za kokice?


zar i to postoji


moje omiljene su przhene na maslinovom ulju, lagano lagano osoljene.



..ofkors da postoji..evo napisala si jedan..
Leona81 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2005., 21:34   #6
ja svoje radim u starom woku na par kapi ulja, jako posoljene i onda na kraju jedem neispucanu kuruzu i lizem sol s prstiju

__________________
[color=dark red]Karmageddon: It's, like, when everybody is sending off all those really bad vibes, right? And then, like, the earth explodes and it's, like, a serious bummer.[/color]

Borger King: Have it our way, your way is irrelevant.
razmazoti is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2005., 21:37   #7
ja mogu speci dobre kokice i u đezvici

male tajne velikih kuhara
silver is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2005., 21:44   #8
Quote:
razmazoti kaže:
ja svoje radim u starom woku
i ja
magic is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2005., 22:11   #9
Kokice su jedino jelo koje ne volim.

i nikad ne jedem


muzu kupujem neke s sirom za mikrovalnu.
Samantha is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2005., 22:19   #10
kod nas su, uz suho voce i sjemenke, to jedine 'dopushtene' grickalice



tjeshimo se da je to ipak kukuruz. sigurno bolje od drugih zanimacija.
magic is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2005., 22:27   #11
ja imam odnedavno onaj "kokičar" i najbolji dio je to što je super trupper fora kad on izbacuje van te kokice, ma sve radi sam

kokice starog kova su bile odlične. ali moram priznati da ovima ništa ne fali.

maslac rastopim i prelijem preko ali prije toga solim. dobro protresem i voila
__________________
C'mon babe why don't we paint the town? And all that jazz...
LadyInRed is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2005., 22:35   #12
Quote:
LadyInRed kaže:
ja imam odnedavno onaj "kokičar" i najbolji dio je to što je super trupper fora kad on izbacuje van te kokice, ma sve radi sam

kokice starog kova su bile odlične. ali moram priznati da ovima ništa ne fali.

maslac rastopim i prelijem preko ali prije toga solim. dobro protresem i voila
I mi imamo taj "kokičar". Kupili ga u Ipercoopu za nekih 100 kn i odličan je. Pogotovo kad kokice krenut skakat van po cijeloj kuhinji, a ja ih lovim s zdjelom
Tijana is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2005., 22:38   #13
Quote:
Tijana kaže:
I mi imamo taj "kokičar". Kupili ga u Ipercoopu za nekih 100 kn i odličan je. Pogotovo kad kokice krenut skakat van po cijeloj kuhinji, a ja ih lovim s zdjelom
e to to, to mi je uvijek iznova nevjerovatno zabavno
__________________
C'mon babe why don't we paint the town? And all that jazz...
LadyInRed is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2005., 22:46   #14
imali kokicar dok nije riknuo
ja ih vise ne znam u loncu napravit od kad kupujemo ove za mikrovalnu
ali volim ih jakoooo slane i to je to
ako ih radim u loncu (tj frendica) onda je to na ulju, probale jednom na putru pa nam zagorile (vjerovatno zato jer sam ja bila zasluzna za tresanja i nadgledanje hmmm)
hana is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2005., 23:27   #15
Quote:
silver kaže:
ja mogu speci dobre kokice i u đezvici

male tajne velikih kuhara

moj Skviki isto u đezvici peče. skoro.
__________________
n/a
paučko is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2005., 05:50   #16
Quote:
margarita kaže:

imash i bez dodataka

puter dodje u zasebnoj vrechici

ne morash ga staviti ako necesh
Ha? Koje su to? Reci molim te, ime marke!

Ja obicno naidjem na neke s putrom ili margarinom ili nekim drugim "prirodnim" smicalicama, da o onim zasecerenim niti ne govorim...
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2005., 17:47   #17
ulje&sol samo, jednom mi je prodavac na placu rekao da on stavi i vegete na njih i da mu je to super i da samo tako jede... probala kad sam dosla doma... i nije mi bilo nesto... mozda se treba naviknuti na okus
__________________
I don't want to set the world on fire
I just want to start a flame in your heart
Ava Adore is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2005., 11:17   #18
najbolje su mi s maslinovim uljem. Ili kikiriki maslacem. Stavim u stari lonac, poklopim, preko lonca krpa presavijena po dužini, koja ujedno služa i da fiksira poklopac i kao izolator na drškama, da se lonac može protresti svakih par sekundi. Kad više ne pucaju, gotove su.
__________________
Optimist says this is the best of worlds. Pessimist believes him.
Khan is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2005., 11:43   #19
Kokice za mikrovalnu...

Quote:
Muz mi ne da da upropastim dobre rajngle.
Kaj ih pečeš bacačem plamena???

Meni kokice nikada ne zagore. NIKADA. I popucaju skoro sve- ostane ih možda desetak.

Poanta je u tome da kada počnu pucati, uzmeš zdjelu i lagano treseš, sve dok ih čuješ da pucaju.
daz is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2005., 12:53   #20
a ja prvo fuuul zagrijem ulje.
pa stavim kuruzu.
poklopim.
smanjim plin na srednje, protresem tu i tamo.
zagorim ih namjerno jer takve naj volim.
al sve ispucaju (iako, masu ovisi i o kukuruzu, meni mama prošverca svako tolko vrečicu od njene "bake" sa pazara jerbo ja odi ne znam nikog, a kokičar nije stvar sa kojim tek tako ideš experimentirat)

sol more i ne mora, al radi mira u kući stavim.
beatrice is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor



Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:30.